Meme Büyütme

Meme büyütme öncesi

Meme büyütme öncesi Göğüs küçültme dikleştirme Estetik Cerrah Op. Dr. Orhan Murat Özdemir

Meme büyütme ameliyatı, estetik cerrahi alanında sıklıkla tercih edilen bir işlemdir. Meme büyütme öncesi atlamamanız gereken çeşitli hazırlıklar vardır. Bu makalede sizi bilgilendirme amaçlıdır.

Ameliyat Öncesi Bilgilendirme ve Danışma

Meme büyütme öncesi, estetik cerrahınızla detaylı bir görüşme yaparak ameliyat hakkındaki tüm kaygılarınızı ve sorularınızı paylaşmalısınız. Ameliyatın nasıl yapılacağı, beklenen sonuçlar, olası riskler ve komplikasyonlar hakkında bilgi almalısınız. Ayrıca, neden ameliyat olmak istediğinizi ve bu ameliyattan beklentilerinizi cerrahınıza açıkça anlatmalısınız.

Meme büyütme öncesi sağlık Durumunuz ve Geçmişiniz

  • Sağlık Bilgileri: Ailenizde kanser tedavisi görmüş kişiler varsa bu bilgiyi doktorunuzla paylaşmayı unutmayınız. Ayrıca, sistemik bir hastalığınız, sigara veya ilaç alışkanlığınız, ailenizde herhangi bir meme hastalığı veya meme kanseri öyküsü varsa doktorunuza mutlaka bildirin.
  • Mevcut İlaçlar ve Geçmiş Ameliyatlar: Kullanmakta olduğunuz ilaçlar ve daha önce geçirdiğiniz ameliyatlar hakkında cerrahınızı bilgilendirin. Bu bilgiler, cerrahınız için önemlidir.
  • Mamografi ve Ultrason: Meme büyütme öncesi yapılması gereken mamografi ve ultrason gibi tetkiklerinizi son güne bırakmayın. 40 yaş altı iseniz meme ultrasonografisi, 40 yaş üstü iseniz mamografi ve meme ultrasonografisi yapılması istenebilir.

Meme büyütme öncesi Anestezi ve Tahliller

Ameliyatın yapılacağı hastanede anestezi doktorunun kontrolü ve gerekli kan tahlilleri yapılacaktır. Bu süreci son güne bırakmamanız tavsiye edilir, zira anestezi doktorları bazen ek tahliller isteyebilir. Anestezi kontrolü yapıldıktan sonra soğuk algınlığı gibi durumlarınız olursa mutlaka anestezi ve cerrahınızla paylaşmalısınız.

Estetik ameliyatlar da anestezi hakkında daha fazla detay öğrenmek istiyorsanız tıklayınız.

Bu yazımız bu konu ile ilgili en çok okunanlardan:  B Lite silikon meme protezi - Hafif silikon

Meme büyütme öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Aspirin ve Kan Sulandırıcılar: Meme büyütme öncesi en az 1 hafta önceden aspirin ve türevi olan ilaçları, kan sulandırıcıları ve ibuprofen içeren ağrı kesicileri kullanmayı bırakmalısınız. Coumadin ve anti-romatizmal ilaçlar kullanıyorsanız, bu konuda doktorunuz size özel bir protokol uygulayacaktır.
  • Doğum Kontrol Hapları: Doğum kontrol haplarını ameliyattan önceki 1 ay ve sonraki 1 ay boyunca kullanmamanız gerekmektedir. Roaccutane gibi ilaçları ise ameliyattan önceki 6 ay ve sonraki 6 ay kullanmamalısınız.
  • Vitamin ve Bitkisel Ürünler: Vitamin E, sarımsak, vişne, kiraz, ginseng, yeşil çay, bitki çayları, keten tohumu ve resveratrol gibi maddeleri ameliyattan en az 1 hafta öncesinden kesmelisiniz. Ameliyattan sonra da en az 2 hafta bu maddeleri kullanmamanız önerilir.
  • Sigara ve Alkol: Sigara içiyorsanız ameliyattan 4 hafta önce bırakmalısınız. Sigara, yara iyileşmesini olumsuz etkiler ve dolaşımı bozar. Alkol alımını ise ameliyattan önceki 48 saat ve sonraki ilk 1 hafta boyunca kesmelisiniz.

Estetik ameliyatlardan önce ve sonrasında kullanmanızı önerdiğimiz besin desteklerinin neler olduğunu merak ediyorsanız lütfen tıklayınız.

Ameliyat Günü Hazırlıkları

  • Kıyafet Seçimi: Ameliyat günü rahat elbiseler giymeniz önemlidir. Mümkünse önden düğmeli elbiseler tercih edin, baştan giyilen kıyafetlerden kaçının. Takılarınızı çıkarın, ojelerinizi silin ve değerli eşyalarınızı evde bırakın.
  • Hijyen ve Uyum: Ameliyat tarihinden bir gün önce banyonuzu yapın ve iyi bir uyku alın.
  • Açlık Durumu: Ameliyattan önceki 8 saat boyunca aç kalmanız, 4 saat boyunca ise susuz kalmanız gereklidir.
  • Pijama ve Hijyen: Hastaneye gelirken önden düğmeli pijama getirin, gecelik getirmeyin. Makyaj yapmayın ve piercing ya da küpe takmayın.

Meme büyütme öncesi Doktor Kontrolü

Meme büyütme öncesi doktorunuz size başka bir hastalığınız olup olmadığını, düzenli kullandığınız ilaçları, alerjilerinizi ve daha önceki ameliyatlarınızı soracaktır. Genel anestezi alabilmeniz için gerekli tahliller ameliyattan önceki hafta yapılacak ve anestezi doktoru tarafından değerlendirilecektir.

Ameliyata hazırlık süreci, ameliyat esnasındaki riskleri azaltmak ve iyileşme sürecini hızlandırmak açısından son derece önemlidir. Bu nedenle, doktorunuzun talimatlarına dikkatle uymanız gerekmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Phone icon
Hemen Ara
WhatsApp icon
WhatsApp