Lazer ile dövme sildirme nedir?
Son dönemlerde oldukça yaygınlaşan dövme yaptırma alışkanlığı bazen pişmanlıklarla sonuçlanmaktadır. Bazen de sosyal baskı ve iş değişiklikleri gibi nedenler dövmelerin çıkarılmasını zorunlu kılar. Çok severek, isteyerek yaptırılan dövmelerin çıkarılması gerekir. Burada lazer dövme sildirme işlemi en etkili ve izsiz tedavi sağlayan yöntem olarak akla gelir. Çünkü cilt içine enjekte edilen boyaların izsiz olarak başka bir şekilde çıkarılması mümkün değildir. Dövmeyi ameliyatla çıkarma işi mutlaka izle sonuçlanır. O nedenle en iyi ve sağlıklı yaklaşım biraz sabır istese de lazer dövme silme işlemidir.
Lazerle dövme silme nasıl olur?
Lazer dövme sildirme işleminde amacımız; izsiz bir şekilde boyanın vücuttan uzaklaştırılmasıdır. Ancak bu da çok kolay bir işlem değildir. Zorlaştıran konulardan birincisi; boya için uygun dalga boyunun tercih edilmesidir. İkincisi de; lazer sonrasında yara iyileşmesi vasıtasıyla atılacak olan boya partiküllerinin vücuttan uzaklaştırılma sürelerinin uzun sürmesidir. İz konusunda bir diğer olumlu veya olumsuz faktör dövmeyi uygulayan kişinin ciltte yarattığı travmadır.
Profesyonel dövmecilerin yaptıkları dövmelerde genellikle bu sorun görülmezken amatör dövmecilerin yatığı dövmelerde cilde fazla bastırma ve derine boya enjeksiyonu gibi ize neden olan sorunlar görülebilmektedir.
Lazer ile dövme silme özellikle siyah ve kırmızı renkler için başarı ile uygulanan bir işlemdir.
Lazer dövme silme de hangi renkler daha hızlı yanıt verir?
Lazer dövme sildirme uygulamasında dikkat edilen birkaç değişken bulunmaktadır. Bunların en önemlisi ise dövmede kullanılan renk ile dövmenin etki ettiği derinliktir. Açık mavi, açık sarı ve açık yeşil gibi renklerin mevcut olduğu dövmelerin lazer ile silinmesi oldukça zordur. Ancak siyah ve kırmızı gibi koyu renkler lazer ile daha kolay silinebilmektedir. Açık renklere etkili olan dalga boyları kliniğimizde bulunmamaktadır.
Siyah dövme kaç seansta silinir?
En fazla tercih edilen ve kullanılan dövme boya rengi siyah boyalardır. En koyu renk olduğu için de 1064 nm dalga boyu lazerler uygun tedavi dozlarıyla ve uygun aralıklarla yapıldığında mutlaka çıkar. Seans sayısı da boyanın miktarına ve derinliğine bağlı olarak değişmektedir. 3 ay aralarla 4-10 seans tedavi gerekir. Bazen daha kısa bazen de daha uzun sürer. Kliniğimizde 10 seans üzeri tedavilerde 11. seans ve sonrasında ücret talep edilmemekte ve hastanın boyadan kurtulması için en azından işleme başlamadan maksimum maliyeti hakkında bilgi sahibi olması sağlanmaya çalışılmaktadır.
Kırmızı dövme silinir mi?
Kırmızı dövme ikinci sıklıkta karşılaştığımız dövme rengidir. 532 nm dalga boyu lazerler etkilidir. Siyah dövmeler gibi 4-10 seans tedavi gerekir. Uygun sürelerde tekrar edilen lazer tedavileri ile uygun dozlarda yapılacak dozlarla izsiz bir şekilde kırmızı renkli dövmeler de silinir.
Ten rengi dövme silinir mi?
Maalesef silinemez. O nedenle çok tehlikelidir. Sarı renk ve ten rengi dövmeleri çıkarmak lazerlerle de olsa neredeyse mümkün değildir. Özellikle kalıcı makyaj sorunlarını kapatmak için ten rengi dövme yaptıranların problemidir ve maalesef ten rengi dövmeler lazerle çıkmaz. O nedenle yapanları ve yaptıranları da uyarmak gerekir.

Mavi, yeşil, sarı dövme silinir mi?
Açık renkli dövmeler ileri derece profesyonel dövmeciler tarafından yapılan dövmelerde çok da sık görmediğimiz renklerdir. Açık mavi renk dövmelerin bir kısmı amatör mavi, lacivert mürekkep kullanılması sonucu da gördüğümüz dövmelerdendir. Kliniğimiz de açık renkli dövmelere etkili 585 nm ve 650 nm dalga boyları maalesef bulunmadığı için bu renk dövmelerde etkili olamıyoruz. Ancak siz araştırarak bu dalga boylarını kullanan kliniklere ulaşabilirsiniz.
En iyi lazer dövme silme makinesi hangisidir?
Lazer dövme silme teknolojisi, sürekli olarak geliştirilmekte ve çeşitli üreticiler tarafından farklı cihazlar sunulmaktadır.
Q-Switched Nd:YAG lazerler, dövme pigmentlerini hedef alarak parçalayan ve vücut tarafından atılmasını sağlayan güçlü lazerlerdir. Fototermal etkisi nedeniyle dövme pigmentlerini hızla parçalayarak tedaviyi etkili hale getirirler.

Picosecond lazerler, daha kısa darbelerle dövme pigmentlerini hedef alır. Klasik Q-Switched lazerlere göre daha kısa işlem süreleri ve daha hızlı sonuçlar sunabilirler.
Alexandrite lazerler, yeşil ve mavi dövmeler için etkili olan lazerlerdir. Dövme pigmentlerini hedef alarak parçalar ve cilt tarafından emilmesini sağlarlar.
Ruby lazerler, siyah ve mavi renkteki dövmeler için özellikle etkilidir. Bu lazerler, dövme pigmentlerini hedef alarak parçalayarak tedaviyi gerçekleştirirler.
Doğal dövme sildirme yöntemleri nelerdir?
Dövmenizden pişman olduktan sonra onun cildinizden uzaklaştırılması işi tek başınıza zor ve zahmetlidir. O nedenle mutlaka bir doktora başvurmalısınız.
- En etkili, sağlıklı, zararsız, hızlı ve kesin yolun lazer dövme sildirme işlemi olduğunu bilmeniz gerekir. Tabii burada da dövmenin rengine uygun dalga boyu olan lazer seçilmeli ve tedaviniz bir uzman tarafından planlanmalıdır.
- Halk arasında cildine zımpara yapanlar, kimyasal peeling (dövme silme solüsyonu) uygulayanlar ve bunları önerenler olabilir. Bunlar cildiniz de yüzeysel tahriş ve iz bırakabilir. İşe de yaramazlar çünkü dövme boyaları cildi soyarak ulaşılabilecek derinliğin çok daha altındadır ve dövmenizin üzerinde derin yanık izi benzeri izleriniz oluşabilir. Aynı şeyleri dermabrazyon (mekanik yöntemle derinin soyulması), dövme silici kremler içinde üstüne basarak söylemek gerekir.
- Bir diğer seçenek de cerrahi olarak dövmenin çıkarılmasıdır. Sadece küçük dövmeler için bir seçenektir. Hastanın bu işlem sonrasında ince çizgi şeklinde bir izi kalacağını mutlaka doktoruyla görüşmeli ve ona göre karar vermelidir.
Lazerle dövme sildirme tedavisi nasıl yapılır?
Lazerler dövme sildirme bu konuda en iyi sonuç veren cihazlardır. Q-Swiched Nd-YAG lazerlerin 532 nm dalga boyu ışığı kırmızı boya tarafından, 1064 nm dalga boyu ise siyah boya tarafından emilir. Cildinizin içine enjekte edilen boya lazer ışığını emmezse etkili olmaz. Uygun dalga boyu ve yeterli enerjinin uygulanması da iz oluşturmadan tedaviyi sağlayan parametrelerdir.
Boya ışığı emer. Işık enerjisi ısı enerjisine dönüşür. Isı enerjisi de boyayı parçalar ve hücre dışına çıkarır. Vücudun çöp toplayan sistemi makrofajlar tarafından parçalanmış boya partiküllerini toplar ve vücuttan uzaklaştırır. Bu nedenle uygulama sonrası reaksiyonlar bu proseslere bağlı olarak gelişir. Bölge kabarır ve koyulaşır. Boyalar atıldıkça da dövmenin rengi açılır. En açık olduğu zaman da yeniden lazer uygulanır ve tüm bu reaksiyonlar yeniden yaşanır. Sonunda da o bölgede boya kalmaz ve dövmeniz silinir.

Dövme sildirme acır mı?
Evet. Özellikle ilk seanslarda boyanın cilt yüzeyine yakın olduğu zamanlarda yapılan işlemlerde yüzeyel sinir uçlarının hassasiyetinin fazla olmasından dolayı hasta daha fazla acı hisseder ancak bu acı 10-15 dakika içinde hızla geçer. İşlemden önce ve sonra buz uygulaması sıklıkla yeterli olmaktadır. Nadiren lokal anestezik kremler veya enjeksiyonlarda gerekebilir.
Lazer dövme silme işlemini kimler yapabilir?
Lazerler gerektiğinde çok güçlü, gerektiğinde zayıf etkiler oluşturabilen çok güçlü cihazlardır ve mutlaka bir doktor tarafından kullanılması gerekmektedir. Bir dövmeci, kuaför, doktor yanında çalışan bir hemşire gibi bu cihazı kullanmaya yetkili olmayan, tıp fakültesi bitirmemiş birinin uygulamaması gereken bir işlemdir. Araştırırsanız çevrenizde yanıkları olan, izleri olan, dövme sildirmeden pişman olmuş kişileri basında ve çevresinde görebilirsiniz.
Lazer dövme sildirme kaç seans sürer?
Enjekte edilmiş olan dövme boyası uygulaması ne kadar yüzeye yakınsa lazer ile silme tedavisi de o kadar etkili ve başarılı olmaktadır. Seanslar ise genel olarak 4 ile 10 arasında değişir. 10 seansın üzerine çıkıldığı durumlar ise çok nadirdir. Dövmeye bakılarak seans sayısı vermek doğru değildir. Seansların ardından 2-3 ay sonra başka bir seansa gerek olmadığına doktor tarafından karar verilmelidir.
Kalıcı dövme nasıl silinir?
Kalıcı dövme kına ve benzeri geçici renk veren uygulamalar dışında ki profesyonel dövmecilerin uyguladıkları işleme denir. Kırmızı ve siyah renkler kliniğimizde rahatlıkla tedavi edilebilmektedir. Uygun dalga boyunda lazer uygulaması dışı tedaviler iz ve tedavi olamama gibi sorunlara neden olabilir.
Lazer dövme sildirme ile iz kalır mı?
Hayır. Uygun dalga boyu, uygun enerji ile yapılan uygulamalarda hastada iyileşme döneminde oluşması muhtemel kabukları kaldırmaz ve bu dönemde bu bölgeleri kaşımaz ise iz kalmadan iyileşme sağlanır. Ancak dövmenin yapılması aşamasında bazı dövmelere aşırı boya enjeksiyonu yapılmış ise veya dövme uygulayıcısı işlemi cilde aşırı bastırarak yaptıysa ciltte izler oluşturmuş ve boyanın varlığından dolayı da fark edilmiyor olabilir. Bu gibi durumları hastaya tedaviye başlamadan önce ilk muayene sırasında göstermek ve bilgilendirmek gerekir.
Silinen dövmenin izi kalır mı?
Lazer dövme silme işleminden sonra teorik olarak iz kalmaz. Ancak dövme yapılırken dövme boyasını veren iğne ile fazla bastırılmışsa, hastanın hipertrofik skar, keliod gibi yara iyileşmesi sorunları varsa, olması gerekenin çok üzerinde boya enjekte edilmiş ise dövme yapılırken meydana gelmiş olan izler dövme sildirme sonrası iz olarak ortaya çıkacaktır.

Yeni yapılan dövme silinebilir mi?
Bazen dövmenin şekli, bazen toplumsal baskılar dövme yaptıran kişinin dövmesinden çok erken vazgeçmesine neden olabilmekte ve hemen çıkarılmasını istemektedir. Bu maalesef doğru bir zaman değildir. Uygun olan zaman dövme yapıldıktan 2 ay sonra lazer ile tedaviye başlanmasıdır. Aksi takdirde iz ve istenmeyen sonuçlar oluşabilir.
İsim dövmesi sildirme
Lazerle dövme silme işlemi yaptırmak için başvuranların en sık başvuru nedeni vücutlarında ki isim dövmeleridir. Sıklıkla siyah, sol kolda, profesyonel dövmelerdir. Nadiren amatör hastanın kendi yaptığı dövmelerle başvuranlarda olur. Bu isim dövmeleri de yine 4-10 seans tedavi gerektirirler.
Kapatma dövmesi sildirme
Kapatma dövmeleri ya önceki bir isim dövmesini kapatmak, önceki beğenilmeyen bir dövmeyi kapatmak veya izleri kapatmak için tercih edilir. Ancak zaman ilerledikçe bu dövmeden de rahatsız olup lazerle sildirmek için hastalar bize başvururlar. Burada sıkıntı kapatma dövmesinde dövmeci aşırı miktarda boya kullanır. Bu nedenle dövme çıkartma işlemi uzun sürecektir. Bu durum lazerle tedaviye başlanmadan önce konuşulmalıdır. Ayrıca boya miktarı çok olduğu için lazer dozu da düşük tutulmalıdır.
Lazer dövme sildirme işlemini de etki mekanizması nasıldır?
Uygulanan lazer ışınları dövme tarafından emilerek ısı enerjisine dönüştürülecektir ve pigment barındıran renkli hücreler tahrip olacaktır. Bu uygulama ile dışarı atılan pigmentler, lenfatik sistemde bulunan makrofaj isimli savunma hücreleri tarafından o bölgeden kovularak vücuttan atılır. Bu süreci bir yaranın iyileşme sürecine benzetmek doğru olacaktır. Aynı yaralara sahip olan iki kişinin iyileşme süreci farklı olabilir.
Dövme silme işleminde de aynı durumdan söz edilebilir. Yeniden tedavi olabilmesi için bölgedeki yaranın iyileşmesi gerekir. Bu da 2-3 aylık bir süreçtir.
Lazer ile dövme silme uygulaması ardından bir süre bölgede yanma hissi gözlenebilmektedir. İşlemin tamamlanması ile kişiye antibiyotikli deri kremleri ile güneş koruyucuların kullanımı önerilecektir.
Kliniğimizde lazer ile dövme silme işlemi için Q-Switched Nd- Yag Medlite C6 Lazer cihazı kullanılmaktadır. Bu cihaz ile kırmızı ve siyah renkli dövmelerde oldukça başarılı sonuçlar elde etmekteyiz.
Lazer ile kalıcı makyaj sildirme işlemi nasıl yapılır?
Yapılan kalıcı makyaj uygulamalarında yanlış bir adım atılması sonucunda çok dramatik sonuçlar elde edilebilmektedir. Medlite C6 Lazer sistemi, kalıcı makyajların silinmesi konusunda çok özel çözümler sunmaktadır. Kaşlara uygulanan kalıcı makyajı silerken kaşlarda herhangi bir hasara yol açmayan bu uygulama, 4 ile 10 seans arasında tam olarak etki eder.
Bazı durumlarda seans sayısı 10’un üzerine de çıkabilmektedir. Seanslar arasında ise 3 ay gibi bir süre konulması gerekebilir.
Profesyoneller tarafından yapılmış olan dövmeler genel olarak cildin hemen altında yer alan dermis tabakasının içine etki eder. Ancak dövmeyi yapan kişinin profesyonel olmaması durumunda ise dövmenin çok daha alt tabakalara etki ettiği gözlenmiştir.

Kaş kontürü, kaş dövmesi lazerle çıkar mı?
Evet. Kaş dövmesi ile diğer vücut dövmeleri arasında pek fark olmasa da kaş renginin tutturulması için siyah, kahve, kırmızı ve diğer renklerin de karıştırılması tedaviyi zorlaştırmaktadır. Ayrıca bu bölgede kıl köklerinin de zarar görmeden bu boyanın uzaklaştırılması gerekmektedir. Uygun dalga boyu ve uygun lazer enerjisi ile 2-3 ay aralarla, 4-10 seanslık bir tedavi ile bu boyalardan kurtulabilirsiniz.
Ancak işlem sonrasında kaşlarınızın renginde geçici bir açılma, bölgesel olarak kızarık, kabarık, nadiren kabuklu bir görüntüye birkaç gün katlanmanız gerekebilir.
Dudak kontürü lazerle silinir mi?
Dudakları ince olan kadınların başvurduğu bir yöntem olan dudak kontürü işleminde kırmızı renkli dövme boyaları kullanılır ve dudak hattına bu boyalar enjekte edilir. Genelde kendiliğinden çıkacağı söylense de 4-5 yılı geçip çıkmayan dudak kontürü dövmeleri için 532 nm dalga boylu lazerle tedaisi yapılabilir. Siyah renkli dövmeler gibi uzun sürmez. genelde 3-4 seansta dudak kontürü dövmeleri çıkar. İşlem sonrası bakımları diğer tüm lazer dövme sildirme işlemlerinde olduğu gibidir.
Kalıcı eyeliner silme mümkün mü?
Hem alt hem de üst göz kapaklarının kirpik diplerine incecik siyah dövme yapılmasına kalıcı eyeliner işlemi denir. Kadınlar makyaj yapmaktan sakınmak, gözlerini daha büyük göstermek için tercih ederler. Erkeklerde de eyeliner dövme nadir de olsa vardır.
Kalıcı Eyeliner dövme uygulanması da, bu dövmenin çıkarılması da oldukça zahmetlidir. Lazerle eyeliner silme işlemini mutlaka tecrübeli bir doktor yapmalıdır. Oldukça acılı bir uygulamadır. Lokal anestezi ile yapılması gerekir. Hastanın göz içine lazer ışını gelmemesi şarttır. Aksi halde istenmeyen büyük sorunlarla karşılaşılabilir. Eyeliner sildirme işlemi sonrası göz kapaklarında şişlik, kızarıklık, kabuklanma olması olağandır. 3 ay aralarla seanslar uygulanır. Boya miktarı genelliklşe çok az olur. Eyeliner dövme sildirme işlemi seans sayısı genellikle 3-4 seansı geçmez.
Dövme sildirme sonrası süreç nasıldır?
Dövme sildirdikten sonra hangi krem kullanılır?
Kırmızı veya siyah dövme, vücut veya kaş dövmesi hangisi için olursa olsun özellikle antibiyotikli bir krem kullanılması önerilir. Sebebi cildin içinde ve derinlerinde lazer ışığının meydana getirdiği reaksiyonun cilt bakterileri tarafından sekteye uğratılmaması, araya bir enfeksiyon girmesine engel olunmasıdır.
Dövme silme sonrası bakım nasıl olmalıdır?
Tüm dövme sildirme işlemeleri sonrasında hemen antibiyotikli bir göz merhemi sürülür. Bu merhemler hem enjeksiyona karşı dövme bölgesini korur hem de o bölgede oluşan yarayı yumuşatır. Dövme silme sonrası bakımın amacı sorunsuz ve izsiz iyileşmektir. İşlem yapıldığı gün ıslatmamak, duş almamak önemlidir. Yanma birkaç saatte geçer. Nadiren uzar. Dövme sonrası yanma uzarsa bir süre buz uygulaması, bir ağrı kesici yardımcı olabilir.
Lazer dövme silme işlemini takip eden günlerde kabuklanma olması normaldir ve size verilen antibiyotikli merhemi sürmeye devam etmelisiniz.
Dövme sildirdikten sonra su toplaması normal mi?
Özellikle ilk bir iki seans boyanın cildin üst tabakalarına yakın olduğu seanslarda su toplaması gibi görüntüler normaldir. Bunları doktorunuz ince steril bir iğne ile patlatmanızı önerebilir. Ancak patlattıktan sonra soymamanız önemlidir. Bazen aynı gün değil ertesi günlerde su topladığı da görülebilir. Birbirinden farklı durumlar değildir. Aynı şekilde yaklaşmak iyi olur. Dövme sonrası su toplamları patlatılmazsa da olumsuz bir durum meydana gelmez.
Dövme sildirme sonrası kaşıntı normal mi?
Tüm iyileşme süreçlerinin vazgeçilmez bulgusu kaşıntı dövme silme tedavisi sonrasında da mutlaka hissedilir ve anormal bir durum değildir. Kaşıyıp kanatmamak önemlidir. Antibiyotikli kremlerinizi, yumuşatıcı bir kremi kullanarak ve kaşımayarak bu süreci geçirmeniz iz kalmaması için önemlidir.
Dövme sildirme sonrası şişme olması önemli bir durum mudur?
Dövme silme işlemi sonrası dövmenin kabarıp şişmesi normaldir. Cildin lazer ışığına ve pigmentin etkilenerek ısıya verdiği cevabın göstergesidir. Bir bazen iki gün içinde geçer. Kalıcı bir şişlik kalamaz.
Dövme silme sonrası kanama olur mu?
Dövme silme tedavisinin özellikle ilerleyen seanslarında derinde kalan boyalar için lazer dozunun artırılmasıyla çevre de ki sağlam deride küçük noktalar şeklinde kanamalar olabilir. Kabuklanır ve antibiyotik kremlerle üç beş gün içinde geçer. İlk seanslarda kanama, ileri seviyede kanama olması normal değildir. Lazer dozu olması gerekenden fazla uygulanmış veya siz kan sulandırıcı ilaç veya ürün alıyor olabilirsiniz. Pansuman yapılmalı ve kanama kontrol altına alınmalıdır. İşleminizi yapan doktorunuza ulaşmanızda fayda vardır.
Dövme sildirme sonrası keloid gelişir mi?
Keloid sorunu bazı insanların yara iyileşmelerinin yaralanma sonrasında durmamasını ve sürekli devam etmesi durumunu tanımlar. Bu konuda ki https://www.orhanmuratozdemir.com.tr/estetik-ameliyatlarda-iz-kalir-mi/#Yara_izi_tipleri_nelerdir yazımı inceleyebilirsiniz.
Lazer ile dövme tedavisi;
- Eğer keloid yatkınlığı olan bir kişiye uygulanmış ise,
- Uygun renklere uygun dalga boyu lazer kullanılmamışsa,
- Uygun lazer dozunun çok üzerinde dozlar kullanılmışsa dövme bulunan yerlerde kabarma ve keliod gibi sorunlar görülür.
Dövme sildirme zararlı mı?
Dövme için kullanılan boyalar ile ilgili bir konudur. Bugün biraz araştırırsanız saç boyalarının bile ne kadar zararlı olduğu tartışılan bir dünyada yaşıyoruz. Dövme için kullanılan boyalar için bu konunun her ne kadar zararsız olduğu iddia edilse de kimyasal sentetik boyaların olumsuz etkilerini kabul etmek gerekir.
Burada dikkat edilmesi gereken husus çok büyük dövmeleri olan hastaların özellikle kolu tam çevreleyen durumlarda dövmenin tamamına işlem yapılası halinde lenfatik sistemi zorlayacağından şişlikle, iyileşme sorunları olabileceğini bilmek ve bu gibi hastalarda aynı gün değil aralıklı zamanlarda bu dövmelerin seanslarının yapılmasını planlamak daha doğru olacaktır.
Dövmenin üzerine lazer epilasyon yapılır mı?
Lazer epilasyon için kullanılan dalga boyları dövme silmez. Aksine doz olarak çok yüksek gelir ve hipertrofik skar, keloid gibi istenmeyen yara izi gelişme ihtimali, çok yükselir. O nedenle lazer epilasyon sırasında silinmesini, bozulmasını istemediğiniz dövmelerinizi kapatmalısınız.
Lazerle dövme sildirme yorumları nasıldır?
Kliniğimize başka merkezlerde tedavilerinin süreçlerinden memnun olmayıp başvuran hastalarda ve ilk defa dövme sildirme işlemi için başvuranlarda ortak özellik süreçleri bilmemeleri ve beklentilerinin dövmelerinin biran önce çıkmasını istemeleridir. Yeterli bilgilendirilince, uygun dozlarda ve uygun aralıklarla lazer uygulandığında dövmenin çıması sürecine şahit olunca dövme sildirme için başvuran hastaların memnun olduğunu görebiliyoruz. Kısacası hasta dövme sildirme işleminin sabır gerektirdiğini bilmeli, uzun yıllar içinde vücudunun atacağı dövmeyi bizim lazerle ancak 1-2 yıl da çıkarabileceğimizi anlamalıdır.
Dövme sildirme fiyatları neye göre belirlenir?
Dövme sildirme fiyatlarını belirleyen dövmenizin rengi, büyüklüğü, uygulayan kişinin uzmanlığı, kullanılan lazerin maliyetleri gib bir çok faktör ile birlikte belirlenir. Önemli olan kalıcı bir ize neden olmadan bu boyanın sağlıklı bir şekilde vücudunuzdan uzaklaştırılmasıdır.
Lazerle dövme sildirme fiyatları Ankara’da ne kadardır?
Bu sorunun cevabının sıkıntılı tarafı öncelikle görmek gerekmesidir. Çünkü yukarıda uzun uzun anlatmaya çalıştığım şey;
- Dövmenizin hemen çıkmayacağını bilmeniz,
- Sürecin mantığının silmek veya yok etmek değil tedavi etmek olarak düşünmeniz gerektiğini fark etmeniz,
- Dövme silme işleminde de öncelikli amacımızın bizim bir faydamız olacak mı? konusudur.
- İzsiz bir şekilde yani yeni ek bir ize neden olmadan dövmenin çıkarılması en önemli önceliğimizdir.
Siyah ve kırmızı renklerde başarılıyız. Diğer renkler de ise faydamız olmayacaktır. Dövme silme ücret bilgisi de büyüklüğüne, göre değişen bir konudur. O nedenle telefonla randevu almanız ve muayeneye gelmeniz gerekir. Fotoğraf da gönderebilirsiniz ama oranlama açısından sorunlar olabilmektedir.
Lazer dövme sildirme işleminin FDA tarafından yapılan açıklamasına; https://www.fda.gov/consumers/consumer-updates/tattoo-removal-options-and-results adresini tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Kaş sildirme fiyatları
Kaş dövmeleri de tüm diğer dövme sildirme işlemleri gibi seans seans uygulanmaktadır. 3 ay aralarla seanslarla tedavi edilir. Genelde siyah ve kırmızı boyalar karıştırılarak yapılmıştır. Kaş sildirme fiyatlarını kliniğimizi arayarak öğrenebilirsiniz.
Kalıcı dövme sildirme ne kadar?
Kalıcı dövme sildirme işlemi, dövmenin ciltten tamamen kaldırılmasını veya görünümünün azaltılmasını hedefleyen bir tedavi yöntemidir. Lazerle dövme sildirme, dövme pigmentlerini parçalayarak cilt tarafından emilmesini sağlar. Kalıcı dövme sildirme işleminin maliyetini etkileyen faktörler; dövmenin büyüklüğü, rengi, cildin tipi, dövmenin yaşı, dövmenin yer aldığı vücut bölgesi ve kullanılan sildirme yöntemidir. Ayrıca, dövme sildirme işleminin başarısı için gereken seans sayısı da maliyeti etkileyen önemli bir faktördür.
Genellikle dövme sildirme için birden fazla seans gerekebilir. Dövmenin büyüklüğüne, rengine ve cilt tipine bağlı olarak ortalama olarak 5 ila 10 seans arasında sürdüğü söylenebilir.
Normal isim silmek istiyorum el yazdım (zeynab) ne kadar para yani fiyat ne lazım
Dövme silme ücretleri dövmenin büyüklüğüne göre değişmektedir.
Ayrıca internet üzerinden fiyat bilgisi ülkemizde paylaşılamamaktadır.
05424482361 numaralı telefona fotoğraf gönderirseniz aşağı yukarı bir rakam öğrenebilirsiniz.
Ancak en güzeli randevu alarak muayeneye gelmenizdir.
Dr bey kolumda üç tane dövme var ikisi orta biri büyük ameliyatla kapatsak çokmu ameliyat izi olur ameliyat fiyati nekadar ?
Tüm cerrahi işlemler iz ile sonuçlanır. Özellikle kollarımızda yeterince cilt vardır. Yani birazcık bir doku dahi çıkarsanız orada ki iz genişleme eğilimindedir. Dövme tedavisinde en sağlıklı sonuçlar lazer dövme silme işlemleri ile alınır.
https://www.orhanmuratozdemir.com.tr/estetik-ameliyatlarda-iz-kalir-mi/ sayfasını inceleyebilirsiniz.
Dövme sildirme ücretleri ise büyüklüğüne göre değişmektedir.
Kliniğimiz telefonlarından ücret bilgisi alabilirsiniz.
03124482361 – 05424482361
dövme silmede hangi tip lazeri kullanıyorsunuz picosure lazer mi Q-Switch lazer mi
Kliniğimizde Medlite C6 Q swiched Nd-YAG lazer kullanılmaktadır. https://www.orhanmuratozdemir.com.tr/dovme-sildirme-ankara/#Lazer_dovme_silme_de_hangi_renkler_daha_hizli_yanit_verir linkinden detaylara ulaşabilirsiniz.
Lazerle dovme silme isleminde boya cildin altinda ve lazer islemiyle molekullere parcalaniyor Peki Bu boya parcaciklari vucudumuzun icinde kaliyor degilmi?
,lenf bezelerine yapisabilir veya Baska yerlere sonradan kanser etme riski olabilirmi ?
Dövme için kullanılan boyalar eğer kanserojen özelliğe sahipse evet.
Lazer ile boyalar parçalanır ve lenfatik sistemler atılır. Çok derinde lazer ışınının ulaşamayacağı yere kadar enjekte edilmişse lazer tedavisinin faydası olamaz.
Merhaba ben 7 yil once kaşıma microblading yaptırmıştım. Şekilsiz olmasına rağmen Sildirmek istemedim. Şuan sol kaşim soluklasti. Sağ kaşim hala koyu. İnce kalın görüntü oluyor. Nokta nokta şeklinde izler var. Yaparken bastırdi sanırım. Silinme ihtimali var mı
Teşekkür ederim
Kaşa yapılan microblading işlemleri için siyah ve kırmız renk boyalar tercih ediliyoruz.
Kullandığımız Q Switch Nd-YAG lazer de kırmızı ve siyah renkli boyalarda etkili.
03124482361 numaralı telefondan detaylı bilgi ve randevu alabilirsiniz.