Burun Dolgusu Nedir?
Burun şeklinin düzeltilmesi amacıyla, hacim ihtiyacı tespit edilmiş ise kesinlikle ilk seçenek olarak dolgu konuşulabir. Yani burun estetiğinin bir parçası da burun dolgusu işlemidir. Buruna dolgu uygulaması genellikle birden fazla kez ameliyat geçirmiş, burun sırtında veya yanlarda hacim problemleri olan bölgelerde gündeme gelir. Bazende darbelere bağlı olarak oluşan benzer problemler bazende yapısal hacim problemleri için gerekir. Ameliyatsız burun estetiği için burun dolgusu yapılması için bir plastik cerrah ile yüz yüze görüşmeniz sonrası uygun görürse uygulanabilecek bir işlemdir.


Burun dolgusu ile ilgili detaylı bilgiler;
- Burun tabanının yüksekliğinin yetersizliği söz konusu olan ameliyat olmamış kişilerde de bu bölgeye yapılacak dolgu uygulaması burnun kalkmasını, daha iyi görünmesini sağlayabilir.
- Burun bölgesinin hareketsiz bir bölge olmasından dolayı da buraya yapılan dolgu uygulamaları daha uzun süre kalıcılık göstermektedir.
- İşlem iğne vasıtasıyla cilt altına burun sırtına hyaluronik asit enjeksiyonu işlemidir. Bu işlem sırasında rahatsızlığınızı azaltmak için bu bölgeye uyuşturucu kremler sürülür.
- İşlem sırasında kullanılacak dolgu miktarı probleme göre değişiklik göstermektedir. Ancak genellikle 1 cc yeterli olur.
- Burunda meydana gelen şekil bozukluklarından mağdur olmanıza rağmen herhangi bir operasyon geçirecek cesarete sahip değilseniz tecrübeli ellerde dolgu işlemi sizin için uygun bir seçenek olabilir. Şekil bozukluklarının büyük bir çoğunluğunu bu yöntem ile ortadan kaldırmanız mümkündür. Ameliyat ya da narkoz gibi ciddi işlemler gerektirmediği için burun dolgusu işlemleri sonrasında ne bir morluktan ne de iyileşme sürecinin zorlu aşamalarından etkilenmezsiniz.
- Burna dolgu uygulaması cerrahi bir müdahale olmasa da yine de bir yaş sınırlaması olduğunu aklınızda bulundurmalısınız. 18 yaşından küçük olan kişilerde bu dolgunun uygulanması doğru değildir.
Burun dolgusu nasıl uygulanır?
Doktorunuz ile yaptığınız görüşme olumlu geçtiyse ve dolgu ile sorunlarınızın azalabileceğine karar verildiyse işlemin yapılabilmesi için uyuşturucu krem ile beklemeniz gerekir. Uyuşturucu kremlerle 30 dk beklemek genellikle yeterli olur. Sonrasında planlanan alanlara hyaluronik asit dolgu enjeksiyonları yapılır.
- Hacim sorunu olan bölgelere,
- Belirgin hat oluşturulmak istenen bölgelere,
- Burun tabanına,
- Alın burun bileşkesine varsa çökme olan yerlere dolgu yapılır.
- Burun ucuna dolgu önerilmemeye başlanmıştır. (Detaylar aşağıda),
- İşlem 15 dakika sürer. 10 gün sonrada kontrole gelmeniz istenir.
Buruna yapılan dolgu ne kadar zaman da erir?
Hyaluronik asit dolguların 1-1,5 yıl kalıcılık süreleri vardır. Ameliyatlı alanlarda ise çok daha uzun süre kaldığı gözlenmektedir.
Kalıcı burun dolgusu var mıdır?
Kalıcı dolgular var. Ancak vücut bu dolgulara aşırı tepki vererek atmaya çalışıyor ve atamıyor. O zaman da bulunduğu bölgeyi deforme ediyor. Sonuçlarını yüzünüzde görmek istemezsiniz. O nedenle kullanmıyorum.
Dolgu işlemi sonrası nelere dikkat edilmelidir?
İlk gün ve birkaç gün ekstra şişlik, nadiren morluk ve çok daha nadir ağrı kesicilerle geçen ağrı olabilir. Korktuğumuz bir şey dolgu yapılan yerlerde noktasal beyazlaşma ve aşırı morarma olmasıdır. Bu gibi durumlarda hemen doktorunuz ile irtibata geçmeniz sorununun erkenden çözülmesine yardımcı olur.

Burun dolgusu burnu küçültebilir mi?
Dolguları biz yüzde hacim vermek için kullanıyoruz. Mantık olarak da enjekte edildiği yerde kendisine su çekerek etkili oluyor. O nedenle burnun küçültülmesi ancak ameliyat ile mümkündür. Burun estetiği sayfasına https://www.orhanmuratozdemir.com.tr/burun-estetigi-ankara/ tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Burun dolgusu ile kemerim gizlenebilir mi?
Evet ama her durumda değil. Özellikle burun kökü yani alınla burun kemeri arasında çukuru belirgin olup kemeri aşırı ortaya çıkmış olanlar da, burun ucu aşırı düşük olup burun kemerinin belirginliği artmış olanlar da ve cildi aşırı kalın olmayanlarda etkilidir. Yine net ve doğru kararı ancak sizi muayene ettikten sonra birlikte verebiliriz.
Burun dolgusu ile burun ucu kaldırılabilir mi?
EVET. Elde edilecek sonucun burun ve yüz oranlarını bozmayacağına karar vermek gerektiğini belirtmek isterim. Her burun ucu düşük olan hastanın burun ucunu kaldırmak hem mümkün olmaz hem de güzel olmaz. Bu kararı ancak sizi muayene ettikten sonra birlikte verebiliriz. Ayrıca burun ucu dolgu uygulamalarının sakıncalarından da aşağıda bahsedeceğim gibi doktorunuz bu konuda size sadece burun tabanı uygulaması da önerebilir. Burun tabanına yapılacak dolgu uygulamaları bir miktar burun ucunu kaldırmaya yardımcı olacaktır. Beraberinde burun botoksu da gerekli olabilir.
Dolgu ile burun eğriliği düzeltilebilir mi?
Evet mutlaka faydası olacaktır. Ancak ne kadar faydası olacağını ancak sizi görüp muayene ettikten sonra söyleyebilirim.
Burun dolgusu yaptıranlar memnun mu?
Uygun hasta seçimi yapılmış ve uygun şekilde uygun dolgular kullanılmış ve yeterli miktarda kontrollü bir şekilde yapılmış ise burun dolgusu yaptıranlar memnun kalırlar. Ancak unutulmaması gereken konu burnunun şeklinden memnun olmayan kişilerin çok az bir kısmı burun dolgusu için uygundur. Giderek burun dolgusunun çok yaygınlaşması, uygulayıcıların hasta seçmemesi, kalın derili, ince derili herkese istiyor diye burun dolgusu yapması burun dolgusundan memnun olmayan bir çok hasta görmemize neden olmaya başlamıştır.
Buruna dolgusunun zararları nelerdir?
Buruna yapılan dolgu burun cildini kalınlaştırır mı?
EVET. Hyaluronik asit dolgular en fazla güvendiğimiz ve belki de dünyada en çok tercih edilen dolgu türüdür. Hyaluronik asit dolgusu da vücut tarafından eritilebilmektedir. Tekrar edilen dolgu işlemleri yani yılda bir 2-3 kez aynı bölgelere dolgu yapılması bölgesel cilt kalınlaşmaları meydana getirmektedir. Bu da bir çok kişi de burunun detaylarının görünmesine engel olarak daha kaba bir sonuç ortaya çıkarabilmektedir.
Burun cildi kalınlaşması özellikle burun ucu dolgusu yapılanlarda görülmektedir. Bunun nedeni bu bölgede ki yapıların içerisinde dolgunun yayılarak arteriovenöz ve lenfatik dolaşımı bozarak ligamentleri baskı altına alması ve gevşetmesidir.
Damar içi dolgu enjeksiyonu riski var mı?
EVET. Burun anatomik olarak iyi kanlanan bir bölgedir. O nedenle de bolca kılcal damar vardır. Dolgu bu kılcal damarların içine enjekte edilirse burun üzerinde doku kayıpları ve nekroz gelişebilir. Burun bölgesi anatomik olarak cilt yapısı fazla esneme kabiliyeti olan bir bölge değildir. Dolgular; damar içine değil hemen yanına yapılırsa da damarlara baskı uygular ve burun cildi kayıplarına kadar gidebilen sıkıntılar oluşturabilir.
O nedenle uygulayıcı doktor; çok dikkatli, tecrübeli, bilgili olmalı, keskin iğne ve kanül kullanım farklarını da göz önünde bulundurmalıdır.
Burun dolgusu sonrası burun ucu damarlanmasında artış olabilir mi?
EVET. Özellikle burun ucu dolguları bu bölgenin dolaşımında sorunlar yaratarak cildin damarlanmasına neden olabilirler. Sık ve yüksek hacim tekrarlardan kaçınılmalı, gerekiyorsa dolgu eritilmelidir. Nadiren bu damarlanma kalıcı olabilir.
Burun dolgusu kaç kere yapılabilir?
Burun dolgusu yaptırdınız ve memnunsunuz ve aradan geçen aylar burun dolgusunun eridiğini düşünmenize neden oldu. Tekrar yaptırmak ve yeniden keskin burun hatlarınız olsun istiyorsunuz. Gayet normal ancak her burun dolgusu işleminin sizin için yukarıda saydığım riskleri aldığını biliyorsunuz. Burun kemerini gizlemek için kemerin hemen üstüne, alın burun arasına, burun ucunu kaldırmak için burun tabanına, burun dudak arasına, burunda ki eğriliği düzeltmek için burun sırtına ve yanlara tekrar ettirebilirsiniz. Ancak burun ucu tekrarları burun ucunun kalınlaşmasına, ciltte damarlanmalara, burun ucu detaylarınızın kaybolmasına neden olabilir. Bu nedenle burun ucu hariç diğer bölgelere yapılacak tekrarlar önemli değildir. Ancak burun ucu dolgusundan kaçınmanız sizin yararınıza olacaktır.
Burun dolgusu burun estetiği ameliyatı için engel midir?
Burun ucu dolgusu burun estetiği ameliyatı için engel mi?
Tekrar eden burun ucu dolguları ile burun ucunda cilt kalınlaşmaları, damarlanmalar, kıkırdak belirginliğinde azalma varsa, burnun diğer bölgelerinde son 6-12 ay içinde dolgu yapılmışsa burun estetiği ameliyatınız eritme işleminden sonra doktorunuzun kararına göre gerçekleştirilebilir veya gerçekleştirilemeyebilir. Burun ucunun damarsal ve lenfatik yapısına ilaveten bu bölgenin kıkırdak ve iskelet yapısı dolgu enjeksiyonları sonrası erken dönem iyi görünse de burada yarattığı gerilim; ligamentlerin gevşemesine, tonuslarının azalmasına neden olarak ve damarsal yapılarda ve cilt yapısında meydana gelen farklılıklar burun estetiği sonrasında elde etmeyi planladığımız görüntüye ulaşmamıza engel olabilmektedir.
Burun dolgusu yaptırdıktan ne kadar süre sonra burun estetiği ameliyatı olabilirim?
Dolgunuz tamamen eridikten sonra yani bazen 1 bazen bir buçuk yıl sonra olabilirsiniz. Ancak daha önce birden fazla burun dolgusu yapılmış ise bu süreler biraz daha uzayabilir. Doktorunuzun yapacağı değerlendirme sonrasında karar verilebilecek bir durumdur. Son dönem de burun ucunda meydana gelen dolgulara bağlı değişikliklerin fazla olduğu görüldüğünden doktorunuz sizi ameliyat etmeme kararı da verebilir.
Burun estetiği sonrası burun dolgusu yapılabilir mi?
Burun estetiği ameliyatı sonrasında iyileşme dönemlerinde asimetrik şişliklerin geçme sürelerini daha rahat geçirmeniz için veya bir yıldan sonraki dönemde hafif düzensizlikleri örtmek için burun estetiği sonrası burun dolguları uygulanabilir.
Burun ucu düşüklüğü için dolgu mu, ameliyat mı?
Burun ucu düşüklüğü burun ucunu yapan kıkırdakların duruş bozukluğundan kaynaklanır. Burun ucunun dudaklar ile arasında ki açının darlığı burun ucunu düşük gösterir. Burun dolgusu bu açının belirginliğini azaltmış gösterebilir. Ama problemi düzeltmez. Burun ucu düşüklüğü için kalıcı çözüm burun ucu estetiği ameliyatıdır.
Burun dolgusu yapan doktorlar kimlerdir?
Burun anatomisinden biraz bahsetmek gerekir; burnun iç kısmı aldığımız nefesimizi temizleyen, allerjenleri filtre edebilen mukoza ve konka gibi yapılarla örtülüdür. Burun ucu şeklini iki adet “n” harfini andıran ikişer adet kıkırdak yapar. Hemen üzerinde yanlarda üçgen bir yaprak şeklinde kaslar ile bağlantılı burun sırtında karşı taraftaki eşi ile birleşen kıkırdaklar vardır. Burnun orta hattında burun boşluklarını ikiye ayıran ve septum denilen çok daha kalın, sert bir kıkırdak damağımızın üzerinden boğazımıza kadar uzanan burun içinde ki en önemli destek yapılardan biridir.
Burnumuzun sırtını oluşturan ve gözlerimizin iç kısımlarında ki kemik yapılarda bu kıkırdakların kafa kemiklerine bağlanmasını sağlayan yapılardır. Bahsettiğim iskeleti de burun ucuna doğru giderek kalınlaşan bir cilt örter. İşte dolgular da bu cilt ile iskelet yapı arasına enjekte edilirler.
Burnunuzun tek başına güzel olması yeterli değildir. Burnunuz yapılacak işlemle yüzünüz ile birlikte güzel durmalıdır. Küçük bir yüzde güzel ve büyük bir burun olmamalıdır. Uzun bir burun daha uzun görünmemelidir.
Yani bu işlemi yapacak kişinin (doktorun) estetik yaklaşımı, anatomiyi bilmesi burada önem kazanmaktadır. Bir diğer daha da önemli bir gerekçe ise; az önce anlattığım anatomiye dönersek cilt ile iskelet arasına enjekte edilen dolgunun enjekte edildiği planda burun cildini ve çevre cildi besleyen damarlar da yer almaktadır. Ehil olmayan ellerde (bu kişiler diğer branş doktorları da olabilir) bu damarların içine, çevresine dolgu yapılması (dolgu sert bir maddedir ve çevre dokuya baskı yapar ve cildi kaldırması istenir) bu damarların beslediği alanlarda dolaşım sorunları ve cilt kayıplarını bile gündeme getirebilir.
İşte tüm bu saydığım sebeplerle burun dolgusu mutlaka burun estetiği ameliyatı yapmaya yetkili doktorlar tarafından gerçekleştirilmelidir.
Kliniğimizde 3D Vectra ile üç boyutlu burun estetiği planlaması yapılabilmektedir.
Burun dolgusu fiyatları ne kadardır?
Burun dolgusu ücretleri işlemi yapan doktorun tecrübesine, kullanılan dolgunun markasına ve miktarına göre değişiklik gösterecektir. Öncelik sizin bu işlem için uygun olup olmadığınıza karar vermek ve elde edilecek sonuç ile aklınızda ki sonucun örtüşerek sizin yapılan işlemden memnun olmanızı sağlamaktır. Bunun içinde mutlaka öncesinde muayeneye gelmenizi öneririm. Ancak siz yine de kliniğimizi arayarak 1 ml dolgu fiyat bilgisi alabilirsiniz.
Merhaba.Ben 22 yaşındayım.Burun dolgusu düşünüyorum.Ucret ve genel bilgi almak istiyorum.Tesekkurler
Burun dolgusu uygulaması için uygun olup olmadığınıza karar vermek ve ona göre planlama yapmak gerekir. Ücret bilgisi için de kliniğimize telefon ile ulaştığınızda bilgi alabilirsiniz. Görüşmek üzere.
hocam dolgudan 1 ay sonra burun içimde giriş kısmında hemen biraz şişlik oldu ve burun üstüm fazla yağlanma oluyor normalmi ve hocam meraktan soruyorum burun dolgusu ve botoksta damara denk gelmesi yad yanlış bir işlem hemen belli olurmu yada sonradan bir sorun çıkarmı alerji de dahil
Burun içinde ki şişlik dolgu olabilir. Doktorunuz tarafından değerlendirilmesini öneririm.
Burun dolgusu uygulanırken damara gelmesi, damara bası yapması acil sorunlar yaratır ve problem olduğunu anlamak için doktor olmaya gerek yoktur. Hemen eritilmesi gerekir.